Maatschappelijk
werk

begeleiding en dagbesteding

Wij geloven dat elk mens binnen de samenleving passende aandacht verdient.

Soms kan het zijn dat jij in je huidige fase van het leven vastloopt, geen weg vooruit kan vinden of een plek wilt hebben om u verder te ontwikkelen of dagbesteding zoekt.

De Houtkern bied begeleiding/dagbesteding op maat aan.

Wat bieden wij?

De Houtkern bied 1 op 1 begeleiding aan. De begeleiding zal voor een groot deel plaats vinden in een eigen werkplaats. Daarnaast is er een mogelijkheid om te kijken naar andere activiteiten of ondersteuning. Denk hierbij ondersteuning aan huis of dag-invulling op een andere plek.

De Houtkern bied speciaal 1 op 1 begeleiding aan om zo maximaal aandacht te geven aan de hulpvrager. Houtbewerking is een middel de hulpvrager als mens de kracht.

Zoals de Houtkern ook maatwerk meubels aanbied, bieden wij ook maatwerk begeleiding aan.

Wij vinden het belangrijk dat u zelf de regie behoud over uw leven. In samenwerking met u kunnen wij uw leven stabiliseren, verbeteren en ontwikkelen. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, oprecht en open werken en luisteren naar je hart zijn kernpunten wat wij erg belangrijk vinden.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens een eerste kennismaking gaan wij in gesprek om elkaar te leren kennen. Tijdens dit gesprek bespreken wij de wensen, uitdagingen en hulpvragen. Als het nodig is maken wij samen een plan waar doelen in worden beschreven. In de werkplaats werk jij mee aan producten welke bestemd zijn voor klanten. Dit houdt in dat jij mee kan werken aan waardige producten en zo ook een waardevolle bijdrage kan leveren.

Tijdens de begeleiding is het vooral belangrijk dat jij mag ervaren en leren dat jij als mens er toe doet, er mag zijn en fouten mag maken. Het is met name belangrijk wat jij wilt en daar sluit de begeleiding op aan. Als extra service en ondersteuning kunnen wij er ook voor zorgen dat jij bij huis opgehaald wordt en weer naar huis wordt gebracht.

De Houtkern bied speciaal 1 op 1 begeleiding aan om zo maximaal aandacht te geven aan de hulpvrager. Houtbewerking is een middel de hulpvrager als mens de kracht.

Zorgvuldigheid in Samenwerking

Bij de Houtkern beseffen wij dat werken met mensen kwetsbaar en gevoelig kan zijn. Onze professionals werken bedachtzaam, zorgvuldig en met aandacht voor de kwaliteit van de zorg. Waar mensen met elkaar zijn kan emotie, of ratio de overhand krijgen en kan er onbegrip ontstaan. Wij werken dan ook samen met  Wkkgz klachtenregeling – Erisietsmisgegaan, zodat uw stem ook onafhankelijk gehoord kan worden. Uw stem telt in ons werk, de begeleiding en de verwachting van professionele zorg. Via er is iets misgegaan is er een eerlijke manier om u stem te laten horen als er toch iets mis gaat.

certificaat klachtenregeling van erisietsmisgegaan.nl

Vragen? Jeugdstem helpt

Kwaliteit, eerlijk en transparantie zijn belangrijke speerpunten binnen de Houtkern. In contact en met de ondersteuning kan het zijn dat er vragen en of opmerkingen naar voren komen. Wanneer het nodig is om onafhankelijk in gesprek te gaan met een vertrouwenspersoon verwijzen wij graag door naar jeugdstem.

Exclusiecriteria

Rolstoelafhankelijk
(Geen passende voorziening)

Verplegende handeling

Geen zelfstandige toiletgang

Aanwezigheid van dusdanig psychische kwetsbaarheid dat doelgericht werken en een actieve samenwerking niet mogelijk is

Wat als de cliënt in zorg komt te vallen onder de exclusiecriteria?

Vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op via begeleiding@dehoutkern.nl

Heb je een vraag of ergens hulp bij nodig?

Neem dan contact met ons op.